2000-tal:

EMRIK LARSSON började som sångare i gruppen Stonefunkers från Göteborg.
De rankades som ett av Europas absolut bästa liveband, hann släppa sex fullängdsalbum och turnerade under nittiotalet runt i Sverige, Skandinavien och Europa.
I slutet av nittiotalet bestämde sig bandmedlemmarna för att skiljas åt. Stonefunkers sista inspelning blev Frälsislåten "Ovan där" (1999), en stor radiofavorit och även ledmotiv till komediserien En ängels tålamod i TV4.

EMRIK släppte 2003 sin första svenska CD, skivan "I min egen värld", en femspårsplatta inspelad på Sveriges Radio av Torsten Larsson och färdigställd i Impress sound Studio ( går att beställa på bla. www.bengans.se)
2003 hade EMRIK en av huvudrollerna i krogshowen Viva Las Vegas Surprise Party tillsammans med Black Ingvars och andra musiker. Kritikerrosad föreställning där EMRIK fick mycket beröm för sina tolkningar av bla. Sinatra.

2003 släpptes i Danmark, ett par rap-plattor där EMRIK medverkar som låtskrivare och sångare. Dels DEEPEE Gör din ting, samt Rockers by Choice Tenker tilbage.

Som låtskrivare och textförfattare har EMRIK bla. medverkat på Viktoria Tolstoys skiva ”Shining on you”, som låtskrivare och textförfattare (låten: Shining on you med Esbjörn Svensson).
Dessutom sjunger han på Latin Kings album Òmertá, där han har skrivit musik och en del av texten till numret Världen é din.

2004 spelade EMRIK in skivan "Musik i alla färger" (som finns som nedladdningalbum från bla www.poplife.se) .tillsammans med pianisten Johan Johansson och medverkande musiker är bland andra Erik Bodin och Yukimi Nagano från gruppen Little Dragon.

2004 utkom även en skiva med Nils Ferlin tolkningar där han skrivit ny musik till dikten "Den excentriske lorden", tillsammans med pianisten Fabian Kallerdahl.

EMRIK startade 2005 ett samarbete med de unga musikerna Petter Winnberg och Nils Törnqvist, vilket resulterade i skivan "LÖGNHALSEN" som är utgiven på bolaget Kooper music&music Skivan fick övervägande fin kritik och videon till låten Lögnhalsen gick varm på bland annat Z-TV. Läs mer om LÖGNHALSEN, recensioner, intervju mm, under ARKIV, underkategori: 2006.

EMRIK har även spelat in en engelskspråkig skiva med gruppen AROSE. Ett projekt tillsammans med basisten Magnus Rosén (Hammerfall). Den kom ut , februari 2006.

Sommaren 2006 släppte EMRIK singeln "FIRA MED OSS" ft. PAPA DEE.

Fullängdaren "KONTROLLEN" släpptes på nya labeln Emrikording & Entertainment i maj 2007.
EMRIK har skrivit de flesta låtarna på KONTROLLEN med Jimmy Ledrac, en beatmakare från Västerås som bland annat jobbat med Promoe och många utländska artister. KONTROLLEN gav singelspåret "ETT ÄVENTYR ( ft. Jenny Silver)", som blev en mindre radio-hit och bland annat låg en kort stund på Svensktoppen.

SOUL SWEDISH MAN, EMRIKS senaste svenska album, släpptes 2008 och är inspelad live utan massa krusiduller. Det är poplåtar som gnistrar, långsamma betraktelser och mycket soul.
- samarbeten med K. Ragnstam, Fabian Kallerdahl med flera, men främst två killar ifrån Ö-vik: Klas Eriksson och Mattias Franzén som stod för skratt, musik och idéer.
EMRIK- SOUL SWEDISH MAN släpptes på Emrikording & Entertainment den 7 maj 2008, i samarbete med Misty Music och Webb-Kooper.

2009 återförenades bandet Stonefunkers till mångas glädje. Utsålda spelningar i GBG och annorstädes. Under 2010 gjorde bandet återigen ett par gig, men har tagit paus under 2011.

Hösten 2010 släpptes vinylalbumet Mrock – Airborne på Emrikording & Entertainment. Därfrån kom singlarna och videorna FREEDOM och COLD WIND BlOWIN.

EMRIK har även, parallellt med musikkarriären alltid jobbat med kultur på olika sätt och var 2007-2009 kultursekreterare för kungälvs kommun. 2009-2010 jobbade Emrik som projektledare för dokumentärfilmsklubben Doc Lounge. Från 2010 innehar emrik en tjänst för Musik i Halland ( Region Halland) som musikproducent. Förutom detta undervisar EMRIK i afrIkanamerikansk musikhistoria för ungdomar, debatterar om kulturarbetarens roll i samhället, skriver krönikor, bloggar , arbetar som discjockey, arrangerar större skateboardtävlingar, samt tävlar på hög euroapnivå i slalomskateboard. Emrik fick 2010 dottern Daphne tillsammans med sambon Nadine.
Lyssna på EMRIK på Spotify


Lyssna på Mrock på Spotify


Efter en musikalisk paus under 2011 är EMRIK nu igång och skriver nya låtar för ett svenskt album, samt jobbar även på nya låtar till sitt Mrock projekt


EMRIK – RECENSIONER – URVAL 2008

I själva verket har han landat i ett trevägskors mellan Toni Holgersson, Nationalteatern och en ung Pugh Rogefeldt. Soul Swedish Man är en riktigt rolig skiva. Rolig som i att man faktiskt inte kan ha en aning om vad som ska hända i nästa spår. Emrik låter varken som om han tar sig själv på allvar eller är ironisk, han tycks befinna sig på ett fantasiplan däremellan och musikaliskt blir det därefter, med ett sound som svävar mellan pårökt och nyktert. Roligt som i kufiskt, roligt som i på riktigt modigt, roligt som i en lite flippad tvåtusentalsversion av proggen.
Malena Rydell / DN

Förmodligen är Soul Swedish Man, Emrik Larssons färska soloalbum, hans absolut bästa. Grymt svängig och innerlig.
GT / Kai Martin

I Kärleken är mäktig är det svårt att inte tänka på Ted Gärdestad.. Emrik sjunger med inlevelse… Det här är den överlägset jämnaste samlingen låtar han släppt ifrån sig som soloartist. Det här är en bra skiva. Allt är gott.
Patrik Hamberg/ Dagens skiva

Musiken kan snarare beskrivas som svensk solskensoul med countryinfluenser. Den första associationen som går igenom mitt huvud är Orup (och strax efter kommer Ledin). Emrik har en märklig röst också: grov och inte så melodisk men ändå vacker. Jag tror hela albumet kommer att växa ännu mer...
Bengt Eriksson / Ystad Allehanda

Bandet pumpar ofta fram ett skönt driv, inte minst i Steely Dan-flirten Kärleken är mäktig. Hans svenska texter känns, som i sköna balladen Svarta hål, närmast tänkvärda. Kungälvs nyblivne kulturbyråkrat kan sjunga soul på svenska.
Jan Andersson / GP

Det är en samling låtar som är hans egna berättelser från det liv han lever och upplever runt omkring sig. Det är kompentent pop/soul som lever sitt eget liv. Jag vill verkligen slå ett slag för Emriks nya skiva därför att den håller sträck hela vägen och mera därtill.
Dr Indie / Blaskan (web-tidning)

….musikerna gör allt för att skapa en lättsam och medryckande atmosfär, vilket gör Soul Swedish Man på det hela taget till en riktigt fin och tilltalande skiva att möta sommaren till. Inte minst med den Pripps Blå-stänkande duetten Sommarängel som kommer att locka till många leenden framöver.
Göran Hjertstrand / Muzic.se


Stipendier, utmärkelser, etc...:

STIM-stipendiat: 2001
Göteborgs stads Kulturstipendiat 2002
Konstnärsnämnden Arbetsstipendium 2002

Konstnärsnämnden Arbetsstipendium 2003
Konstnärsnämnden Arbetsstipendium 2006DISKOGRAFI i urval:

Mrock - Airborne - vinylalbum + digital release (EmriKording & Entertainment, sept. 2010)

Mrock - Freedom - digital singel (EmriKording & Entertainment, 2010)

EMRIK - SOUL SWEDISH MAN. (EmriKording & Entertainment, 2008)

EMRIK - KONTROLLEN (EmriKording & Entertainment, 2007)

EMRIK Fira med oss. Ft. Papa Dee. CD-singel (Kooper Music&Music, 2006)

AROSE AROSE. CD (LBM prod., 2006)

EMRIK Lögnhalsen. CD (Kooper Music & Music, 2005)

EMRIK Musik I alla färger. Download-album ( www.poplife.se mfl., 2004)

Nils Ferlin samlingsskiva. EMRIK med låten ”Den excentriske Lorden” (Naxos, 2005)

Latin Kings Omertá. EMRIK med låten ”Världen é din” CD (Virgin/Redline, 2004)

EMRIK med vänner I min egen värld. EP/CD (, Emrec records/ Border, 2003)

Frälsningsarmén En salig samling. Stonefunkers med låten ”Ovan där” (Festival, 1999)

Stonefunkers Outstanding. CD (Lemon/Independent records, 1998)

Stonefunkers Material. CD (Breakin’ Bread/Sonet, 1995) Stonefunkers No problem 94 (nonbelievers stand back!). LP, CD (Metronome,WEA, 1993)

Stonefunkers LPC (Lucky People Center). 12" singel, CD-singel (Metronome, WEA, 1992)

Stonefunkers Harder than kryptonite. LP, CD (Metronome,WEA, 1991)

Stonefunkers Hard as kryptonite. LP, CD (Radium records, 1989)

Stonefunkers Turn it up. 12” singel (Radium records, 1988)